دمیستر پد (DEMISTER PAD)، مش پد ، وایرمش (WIRE MESH)
خانه » دمیستر پد (DEMISTER PAD)، مش پد ، وایرمش (WIRE MESH)
ارکان گستر با تکیه بر انتقال تکنولوژی از شرکت AWS در حال حاضر با استفاده از تجهیزات بسیار به روز و مدرن تنها سازنده دمیستر پد با استاندارد اروپایی ساخت داخل میباشد. طراحی و ساخت در ابعاد و مشخات متفاوت به سفارش مشتری ویژگی محصول شرکت ارکان گستر میباشد.
- دمیستر پد چیست؟ مش پد چیست؟ وایرمش چیست؟دمیستر پد، تجهیزی است که برای جداسازی قطرات ریز مایع و میکرونی از گاز جهت تصفیه هوا و کاهش تلفات حلال در جاذبها، اسکرابر و تجهیزات تقطیر بکار می رود.
- دمیستر پد فیلتر جدا کننده مایعات قابل استفاده در برجهای تقطیر و سپراتورها بوده و در اندازههای مختلف تولید میگردد. طراحی و ساخت انواع دمیستر در اندازههای مختلف از جنس استنلس استیل با گریدهای ۳۰۴ و ۳۱۶ و نخهای پلی پروپیلن و … است.
- دمیستر پدها که مش پد و وایر مش نیز نامیده میشوند توانایی بالایی در برابر فشار و بخار داشته و همین ویژگی آنها را منحصربه فرد کرده و یکی از مهرههای اصلی صنعت به شمار میروندکاربردهای دمیستر در انواع سپراتور و برجهای تقطیر میباشد.
دمیستر چیست؟
دمیستر (به انگلیسی: Demister) یک دستگاه است که برای جداسازی ذرات مایع معلق در گازها و بخارات استفاده میشود. این دستگاه به طور عمده در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، پالایشگاهها، نیروگاهها و صنایع مختلف دیگر استفاده میشود.
فرآیند تولید بخار، پروسههای شیمیایی، حملونقل گازها و بخارات و همچنین پالایش نفت از مثالهای معمولی است که در آنها مایعات معلق در گازها وجود دارند. این ذرات معلق میتوانند باعث کاهش کارایی فرآیندها، خرابی تجهیزات، و حتی به خطر انداختن ایمنی کارکنان شوند. بنابراین، استفاده از دمیستر به عنوان یک واحد جداسازی و پاکسازی این ذرات از گازها و بخارات موردنیاز است.
دمیسترها اغلب از جنس مش، فیبرنسوز، فوم سلول باز یا آلیاژهای خاص تهیه میشوند. با اعمال یک فرآیند مکانیکی یا گرمایی، ذرات مایع معلق از گازها و بخارات جدا میشوند و مایعات به صورت قطرات بزرگتر یا لکههای کوچکتر جمعآوری میشوند و از طریق دستگاه دمیستر خارج میشوند. این عملیات جداسازی باعث بهبود کیفیت و کارایی فرآیندها و تجهیزات مختلف میشود.
انواع دمیستر پد (Demister Pad) و مش پد (Mesh Pad)
دمیستر پد (DEMISTER PAD) و مش پد (MESH PAD) از انواع جداکنندههای گاز مایع هستند که قابلیت حذف کامل ذرات مایع با ابعاد میکرونی در حدود 2 الی 5 میکرون را دارد و به منظور بازدهی بالای دمیستر پد (DEMISTER PAD) و مشپد (MESH PAD) بایستی پارامترهای طراحی به طور دقیق در طراحی و ساخت دمیسترپد (DEMISTER PAD) لحاظ گردد. از مهمترین پارامترهایی که در زمان طراحی دمیسترپد (DEMISTER PAD) و مش پد (MESH PAD) مورد نظر قرار میگیرد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
جنس مش پد (MESH PAD) و وایر مش (WIRE MESH)
در ساخت دمیستر پد می توان از انواع مختلف مواد از جمله پلی پروپیلن، کربن استیل و استنلس استیل استفاده نمود. استنلس استیل و دیگر آلیاژهای مورد نظر خریدار حرارت داده می شوند تا دارای حداکثر مقاومت در مقابل خوردگی باشند. در ارکان گستر این موارد با بهترین شکل ممکن انجام می شود. همچنین در این شرکت انواع پکیج تزریق مواد و بگ فیلتر نیز طراحی و تولید می شود.
ابعاد و اندازه دمیسترپد (DEMISTER PAD) و وایر مش (Wire Mesh)
دمیسترپد و وایر مش در ابعاد و اندازههای متفاوت و مطابق با نیاز مشتری طراحی و ساخته می شوند. در برجهای جذب برای حذف قطرات مایع از گاز براساس قطر برج دمیسترپد و مشپد مناسب ساخت شرکت ارکان گستر ارائه میگردد.
شکل مش پد (MESH PAD) و وایر مش (Wire Mesh)
مش پد و وایر مش در اشکال متنوع ساخته می شود تا نیاز مشتری به صورت کامل برطرف گردد.
عملکرد دمیستر پد (DEMISTER PAD)، مش پد (MESH PAD) و وایرمش (WIRE MESH)
ذرات مایع در جریان عبور گاز از میان مش پد (MESH PAD) و وایر مش(Wire Mesh) و تحت تأثیر سیمها، در سیمهای وایرمش (WIRE MESH) و دمیسترپد (DEMISTER PAD) باقی میمانند و نمیتوانند با جریان گاز از وایر مش خارج شوند. مشپد (MESH PAD) و دمیسترپد (DEMISTER PAD) جزء تجهیزات جداکننده مایع از گاز به صورت اینرسی هستند زیرا ذرات مایع به علت نوع حرکتشان توسط این تجهیزات از جریان مایع جدا میگردند.
کاربرد مش پد (MESH PAD)و وایر مش(Wire Mesh)
- در صنایع مختلف از جمله صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی، نفت و گاز، شیمیایی و … کاربرد دارد.
- در انواع جداکنندهها و سپراتور (separator) و برج تقطیر، جدا سازی مایع از گاز، به منظور کم کردن هدر رفت حلالها در اسکرابرها و جاذبها و به منظور تصفیه آمین در پروسه شیرین سازی گاز ترش کاربرد دارد.
- در واحدهای صنایع غذایی شامل فیلترهای تصفیه روغن، فیلترهای صنایع نوشابهسازی و تجهیزات صنایع روغنکشی از انواع دمیستر پدها استفاده میشود.
- در بسیاری از کارخانه ها و واحدهای پتروشیمی، نفت و گاز، حذف ذرات و قطرات ریز مایع از جریان گازی فرایند بسیار ضروری و قابل توجه است.
حذف کننده بخارات مایع از جریان گاز یا Mist Eliminator
Mist eliminator تجهیزی است که برای جذف قطرات بسیار ریز مایع از جریان گاز فرایند استفاده می شود. جداسازی قطرات مایع در بسیاری از موارد به منظور بازیابی محصولات ارزشمند و یا بهبود خلوص محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
Mist eliminator ها در بازدهی و قیمت های مختلفی وجود دارد این تجهیزات شامل کندل فیلترها ،فیلترهای الکترواستاتیک و وایر مش می باشد. عملکرد هریک از این تجهیزات براساس محدوده سایز ذرات فابل حذف و بازدهی مورد انتظار متفاوت می باشد.
وایر مش که یکی از انواع این جداکننده های قطرات مایع از جریان گاز می باشد معمولا به نام دمیسترپد شناخته می شود و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. دمیسترپد در واقع پوششی از مفتول های بسیار ریز به هم بافته و تنیده شده است که باعث نگهداشته شدن ذرات مایع شده و از خروج آنها به همراه جریان گاز جلوگیری می کند.
دمیسترپدها در ابعاد و اشکال مختلف براساس فرآیند مورد نظر و درخواست کارفرما قابل طراحی، ساخت و اجرا است. این تجهیزات در بالای برج های جذب و اسکرابرها، داخل لوله های ۲و ۴ اینچی و همچنین در اشکال مدور ، مکعب مستطیل و … قابل ساخت و استفاده است.
مشخصه های دمیسترپد
دمیسترپد ها شامل مشخصه های مختص به خود میباشند و بر اساس این مشخصات، طراحی و عملکرد آنها متفاوت است ، محدوده این مشخصهها عبارتند از :
- سطح درگیر مش : Specific Surface Area (130-240kg/m3)
- حجم خالی : Void Fraction (97-99%)
- قطر مفتول مش : Wire Diameter(0.14-0.28mm)
- دانسیته : Packing Density (130-240kg/m3)
- سرعت ظاهری گاز : Superficial gas velocity (0.109-0.118m/s)
در میان مشخصه های بیان شده درخصوص دمیسترپد ها قطر مفتول مش بیانگر بازدهی دمیسترپد می باشد به عنوان مثال قطر مفتول مش نازک تر در دمیسترپد ها میتواند ذرات بسیار ریز قطرات مایع را به دام انداخته و از جریان گاز حذف کرده و در نتیجه بازدهی بالایی برای حذف ذرات کوچکتر از ۵ میکرون نیز ایجاد می کند.
افت فشار ایجاد شده در دمیسترپد براساس عملکرد دمیستر و بر اساس مشخصه های مختص دمیستر که در بالا ذکر شد متفاوت است. به طور کلی می توان گفت افت فشار ایجاد شده در دمیسترپد با افزایش سطح درگیر مش دمیسترپد، با افزایش دانسیته مش و با افزایش سرعت ظاهری جریان گاز افزایش می یابد. در مقابل میتوان بیان کرد که با کاهش حجم خالی دمیسترپد، و با کاهش قطر مفتول مش افت فشار افزایش می یابد.